ELŐADÁS FIATALOKNAK | Rakonczay Gábor Guinness díjas magyar hajós hivatalos honlapja

Rakonczay Gábor Guinness díjas magyar hajós hivatalos honlapja

ELŐADÁS FIATALOKNAK

A személyes célmegvalósítást fókuszban tartó motiváló előadások, az életkort és az iskolatípust maximálisan szem előtt tartva. Teljesen térítésmentesen, eddig több mint ötezer diáknak.

“A mai fantasztikusan ingergazdag világunkban, egy eltökélt felnőttnek is nagy kihívás, hogy sorsát úgy és arra irányítsa mint azt szeretné. A szűkebb és tágabb környezetünkből is csak úgy ömlik felénk az a rengeteg információ, amiből ki kell választanunk azt a szegmenset, ami fejlődésünket és álmaink megvalósulását ténylegesen szolgálja. Hiszen a világ egy jelentős része ma ténylegesen és folyamatosan, a figyelmünket és az időnket akarja.
Az előadások gerincét képezi, hogy legyenek álmaink és azért minden nap tegyünk is minőségileg. A legfontosabb felhívni a fiatalság figyelmét arra, mennyire is értékes az életük és annak minden egyes napja és az milyen abszolút módon kihat a későbbi életpályánkra.
A saját életem és számos általam tartott egyetemi, gimnáziumi és általános iskolai előadás és az azt követő hosszabb beszélgetéseknek köszönhetően én igen komplikáltnak, ám roppant pozitívan látom annak a fiatalságnak a helyzetét, akik érdemben akarnak és minőségileg tesznek is a saját életükért.
A legnagyobb veszély leginkább a személyes célok és a sport hiánya. Célok nélkül az ember csak sodródik és így teljesen érthetően számára értelmetlen és céltalan problémák és megoldandó feladatok találják meg. A kihívásokat rejtő feladatok természetesen mindig jönnek, ám az már korántsem mindegy, hogy ezeket mi választjuk e és ezek előrébb visznek e személyes céljaink, álmaink felé vagy az egyes élethelyzeteket csak elszenvedjük. A legnagyobb kihívást jelentő probléma megoldása is lehet egy gyönyörű erőt adó feladat, ha az a mi általunk választott úton áll elénk. Így láthatjuk az értelmét, jelentőségét és a benne rejlő fejlődésünk lehetőségét. Ez az ami csak azoknak adatik meg akik vállalják a felelősséget a saját sorsuk irányításának.
Talán az iskolai évek alatt látszódik legszebben az, hogy ki mennyit is tesz bele az életébe. A rendszeres és minőségi, napi pár perc „munkavégzés”, ami a céljaink felé hajt, már rövidtávon is fantasztikus különbséget képes generálni a korosztálytársakhoz képest.
Kezdetben ez egy roppant kihívás és minél hamarabb tesszük meg annál egyszerűbb az indulás a kezdetben teljes bizonytalanságot sugalló ismeretlen felé.”

Rakonczay Gábor az elmúlt három évben több ezer magyar diáknak tartott a céljaik elérését segítő előadást és közösségi beszélgetést. Gábor célja, hogy minél több fiatal felismerje, a következetes és kitartó munkának, a céljaink felé vezető úton kimagasló szerepe van… És minden nap tegyünk céljainkért, hogy idővel át is élhessük azok megvalósulását.

A Főiskolai és egyetemi előadások mellett Gábor az általános és középiskolás korosztálynak is tart rendszeresen hasonló témájú előadásokat.

 

A FIATALOK SZÁMÁRA TARTOTT ELŐADÁSOK, OKTATÁSI INTÉZMÉNYEINEK LISTÁJA:

Petőfi Sándor Gimnázium,  Képző és Iparművészeti Szakközépiskola,  Moholy – Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskola,  Alkalmazott Művészeti Egyetem,  NYME Faipari Mérnöki Kar,  Lehel Vezér Gimnázium, Klapka György Szakközép – és Szakiskola,  Általános Iskola és Speciális Szakiskola,  Borotai Általános Iskola, Perczel Mór Gimnázium, Palini Általános iskola és ovóda – Nagykanizsa, Liska Tibor Szakkollégium – Parád, Széchenyi István Egyetem,  Általános Vállalkozási Főiskola (AVF),  Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola – Dunakeszi,  Pannon Egyetem, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF), Pécsi Tudományegyetem,  Szegedi Tudományegyetem, BME Ergonómia és Pszichológiai Tanszék, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME),  Károly Róbert Főiskola, Budapesti Corvinus Egyetem ,Palini Általános Iskola, stb.

Rendelj előadást!

Nézd meg az eddigi előadásokon készült fotókat!——>hamarosan

Olvass az Észnél légyről!

Referenciák

Előadás időpontok

Share this article with friends