Hajónapló / Szóló földkerülés – Európa – Dél-Afrika szakasz – 2.

Hajónapló / Szóló földkerülés – Európa – Dél-Afrika szakasz – 2.

Hajónapló / Szóló földkerülés – Európa – Dél-Afrika szakasz – 2.

Gran Canaria (Las Palmas) – Zöldfoki, Sao Vicente sziget (Mindelo) 866,2 tmf (1604,2km) /7 nap 2 óra

2013/12/20

Rövid kikötés Mindelónál.

Gábor 2013. December 20-án 14h-kor kikötött a Zöld-foki szigeteken, Sao Vicentében, Mindelónál.

WP_004311
_

2013/12/21

Zöldfoki aksi beszerzés

A nem tervezett rövid kikötés egyik fő célja, három akkumulátor cseréje, ugyanis az öt aksiból ami a hajóban van, háromból egyszerűen eltűnt a sav és az aksik belseji szabályosan összeszáradtak, aminek következtében képtelenek voltak megtartani a generátor vagy a napelemek által beléjük töltött energiát.

A kikötés után a kapitányságon dolgozó hölgy már hívat is egy gyanús fickót, aki egy még gyanúsabb barátját ajánlja az akkumulátorok ügyében. Az persze hamar kiderül, hogy itt sincsenek ekkora zselés aksik, amik a hajóba valók lennének, de legalább vannak, épp csak az áruk nem európai, és nem az olcsóságuk miatt. Beleegyezem a dologba, de egyelőre csak két aksit rendelek…
Másnap aztán eltűnik a fazon és a kapitányságon is csak telefonon tudják elérni, amin keresztül megígéri a holnapi napot. És ez így megy egyik napról a másikra, mígnem megelégelem a dolgot és a városban kérdezősködve indulok aksi keresőbe.
Egyik ember tud is egy boltot, mint mondja,- egy igazi akkumulátor szakboltot- de nagyon messze, a város másik végében. Beszállunk a kocsijába és mindenféle macskaköves, majd egy idő után már csak poros földúton haladunk át a városon. Az utca menti vakolatlan, jobbára nyersbeton házakon nincsenek ablakok, csak elvétve egy-egy rozzant fa ajtó. Mikor már kezdek aggódni, hogy hová is visz, hirtelen megállunk egy poros utcában és az egyik ajtóra mutat, aminek amúgy is roppant gyanús bejárata valamiért másfél méter magasan van a talajszinttől. Nézem a felfelé vezető vasbeton lépcsőt és őszintén megfogalmazódik bennem, hogy azon az ajtón én be nem megyek… De a sofőr mintha olvasna a gondolataimban, kiszáll és előremegy. Követem őt, át a rozzant lépcsőn majd a lepusztult faajtón át egy sötét helyiségbe. Bent két halvány neon világít, de várnom kell mire megszokja a szemem az itteni szürkületet.
Velem szemben egy ősöreg pénztárgépnél ül egy ember, aki mintha mindig is csak arra várt volna, hogy az ajtón betérjen valaki. A sofőr töri meg a csendet és vadul magyarázni kezd neki, majd az illető hívat egy eladót, aki vagy ötven féle akkumulátort mutat az egyik fal mellett…
A helyiség voltaképp tényleg egy igazi akkumulátor szalon, ahol mint kiderül a normális árak feléért adják az új aksit. Mikor kiválasztom a két fő akkumulátort, meg egy generátorindítót, megjelenik a főnök is és további kedvezményt ad a látszólag nem mindennapi vételre.
Visszatérve a kikötőbejárathoz fizetek pár Escudost a fuvarosnak és leintve két ácsorgót bevisszük a nehéz szerzeményt a kikötőbejáratig.

WP_004389

_

2013/12/24

Karácsonyi hírek - Sao Vincente sziget, Mindelo kikötője

Az öböl védettnek tűnő belsejében meghúzódó vitorláskikötőben alapból 20 csomós szél fúj, ami miatt a lehorgonyzott úszó mólósorokhoz kikötött hajók folyamatos és erőteljes mozgásban vannak. A víz kivételesen tiszta és a partról hangos helyi zene próbálja túlharsogni az árbockötelek fütyülését. Az egésznek van valami karibszerű bája, a helyi kikötői munkások segítőkészségével, a zenével… de inkább csak azt érezni, hogy a vitorlások egy része majd arra fog továbbindulni. Itt amelyik hajós nem a vitorlásán ügyködik, az a kikötő kapitányság mellett vízrebocsátott nagyméretű úszó dokkon dekkol. Na persze nem szenvednek annyira, hiszen a nagy fatákolmány közepén sörcsapoló pult van, ami körül kempingszékeken senyvednek a fáradt tengerészek. Elsőre elég abszurd, hogy nem a parton levő söröző vagy egy helyi kávézóban múlatják a napot, hanem ezen a mozgó vízi platformon. Aztán elsétálok a városka helyi boltjáig és egyből világos lesz minden. Ez egy meglehetősen más világ…, amit talán meg sem próbálok európai szemmel minősíteni. Az biztos, hogy a kosz, az igénytelenség és a szegénység egy olyan sajátos miliőt teremt itt, hogy az ember erőteljes hálát érez, hogy nem a világ e sarkában született…

A hajó olyan koszos lett a kanáritól idejövet, mintha minimum fél éve egy poros boatyardon állt volna. Az erős északkeleti szél mindenhova behordta a finom vöröses afrikai homokot az ide út 1600 kilométere alatt. Viszont itt a vizet igen nagy értékben tartják, legalábbis egy hajónak a kikötő csak 100 litert ad, így csak a legfontosabb szerelvényeket tisztítom meg.

Eddigi megtett táv/idő:

(Európa –Kanári szakasz) 761,5 tengeri mérföld (1410,3 km) / 6 nap 23 óra

Mostani szakasz: (Kanári – Zöldfoki) 866,2 tmf (1604,2km) /7 nap 2 óra

Összesen: (Európa – Kanári – Zöldfoki) 1627,7 tmf (3014,5 km) / 14 nap 1 óra

WP_004324
_
WP_004257

_

2013/12/26

Az árbocon

A fockroller az eddigi úton többször rakoncátlankodott és mivel alul nem találtam semmi okát a dolognak, elkerülhetetlen volt, hogy az árboc tetején is szemügyre vegyem a szerkezetet.
És habár a mellettem levő francia és angol hajókon is biztos segítettek volna felhúzni, de ha a nyílt vízen valamit szerelni kell az árbocon akkor is egyedül kell majd feljutnom oda. Szóval felvettem a hevedert és az árboc tetejéhez felhúzott csigás áttételen keresztül felhúztam magam. Persze a szél a mászás miatt sem csökkent, ugyanúgy húsz csomó körül tartotta magát, mint az elmúlt napokban. Odafenn aztán hamar kiderült a probléma, a fock felhúzó acélkábele kettévágott egy szerelvényt, ami a betekerést segítené. Lemásztam, majd összeszereltem a pót alkatrészekből egy új szemet és szerszámokkal együtt visszahúztam magam a topra. Egész délelőtt fenn kummogtam a magasban, miközben a kikötőkötelek akkorákat rántottak odalenn a hajón, hogy gyakran rendesen kapaszkodni kellett, ami enyhén megbonyolította a precíz szerelést.
Mikor elkészültem, fenn maradtam még pár percet. Kilátás az van… Majd irány le, kilobogtatni a vásznat, aztán betekerni. Működik.

DCIM100GOPRO

_

2013/12/27

Gábor 2013. December 27-én, 11:15-kor továbbindult Mindelóból.

WP_004303

_

Share this article with friends