Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész |

Rakonczay Gábor Guinness díjas magyar hajós hivatalos honlapja

HÍREK / BLOG

Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész

📁 riport 🕔15.augusztus 2013
Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész

Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész

A 2012-es transzatlanti kenuzás és a tervezett 2015-ös óceán átevező verseny kapcsán. 2013. Február

Magyarországon ez egy igen kevesek által próbált extrém sport, hány magyar óceáni evezős van?

Világszinten is csak 334 evezős átkelés történt, ami 1896 óta nem egy tömegsportra jellemző számadat, ami sajnos ezt növeli, hogy emellett volt 197 sikertelen próbálkozás is.
Magyarként 2001.-ben Hajdú István a brit Simon Walpole-al 58 napos idővel kelt át Tenerife és Barbados között az Atlanti-óceánon, az UniS Voyager nevű, angol evezős hajóval. Ezzel a 36 induló egységből a 12. előkelő helyezést érték el a Ward Evans páros óceán átevező versenyen.
2007.-ben Rakonczay Viktória és én eveztük át együtt az óceánt első magyar párosként, a saját tervezésű és építésű Tűzhangya nevű hajónkkal, Gran Canaria és Antigua között. Vegyes párosként rekordot döntve 51 nap alatt, ami ezen a távon 4 órával maradt el az abszolút páros rekordtól.

És akkor itt magyar tekintetben ki is fújt a lista, ami az óceánátevezést illeti.
Ugyanakkor még komoly rálátása van erre a sportra Rakonczay Miklósnak és Vasvári Jánosnak, akikkel egy elképesztő menetet diktálva 9 nap alatt hárman eveztünk le 2007 decemberében Portugáliából a Kanári szigetcsoporthoz. Az 1000 km-es út alatt a marokkói partoktól átlagosan 200-250 km-er távolságra voltunk, amit én már nyílt óceánnak nevezek, hiszen főleg a téli időszak miatt a körülmények abszolút nyílt víziek.
Emellett van még pár magyar, akik a partoktól látótávolságon belül, pár km-es távolságra eltávolodtak. Ám az óceán 200 km távolságról kezdi megmutatni azt az arcát, ahol lehet óceáni evezésről beszélni.

A kenus út mennyire különbözik az evezéstől?

Az út szóló volta és az anyagi háttere miatt teljesen, ugyanakkor mindkettőnél a navigáció, a szívósság, a célratörő problémamegoldó gondolkodás és a végsőkig küzdeni akarás hasonlóan fontos. A hajó meghajtása természetesen eltérő, ám fele annyira sem mint a síkvízi evezésnél. Az óceáni evezésnél talán pont a meghajtás módja a legkisebb különbség.

Share this article with friends

Similar Articles

Riport Rakonczay Gáborral, 2. rész

Riport Rakonczay Gáborral, 2. rész

Riport Rakonczay Gáborral, 2. rész A 2012-es transzatlanti kenuzás és a tervezett 2015-ös óceán átevező verseny kapcsán. 2013. Február

Read More