Riport Rakonczay Gáborral, 3. rész |

Rakonczay Gábor Guinness díjas magyar hajós hivatalos honlapja

HÍREK / BLOG

Riport Rakonczay Gáborral, 3. rész

📁 riport 🕔13.augusztus 2013
Riport Rakonczay Gáborral, 3. rész

Riport Rakonczay Gáborral, 3. rész

A 2012-es transzatlanti kenuzás és a tervezett 2015-ös óceán átevező verseny kapcsán. 2013. Február

Változik e a hajós az út alatt, mennyire és persze milyen irányba?

Kis hajóval kéthónapnyi folyamatos hajózás igencsak kihat a személyiségre. Személyes véleményem, hogy bárki is követ el hasonlót az igencsak meg fog változni, függetlenül az iskolázottságától, az anyagi hátterétől, vagy épp a kezdeti indíttatásától.
Az óceán egy kegyetlenül őszinte tükröt tart elénk, ahol meglátjuk mindazt, ami mi magunk vagyunk. Egy nyílt vízen eltöltött viharos nap, rendszerint helyre teszi az egyén egóját. Ugyanakkor a számos új helyzet éles szituációban történő megoldása, egy kivételesen céltudatos edzettséget biztosít.

Mi a legnagyobb kihívás egy efféle expedíció alatt?

Egy ilyen expedíció a fizikai és technikai felkészültség mellett, elsősorban mentális felkészültséget igényel. Az egyedüllét és a civilizáció hiányának leküzdése, igen komoly kihívás egy ilyen hosszú expedíción.

Az alvás mint olyan, létezik e egy ilyen expedíción?

A szó klasszikus értelmében nem. Ugyanakkor, hogy le tudjuk adni a napi megfelelő teljesítményt és mindig jó döntést hozzunk, aludni bizony kell. Rendszerint a napi 4-6 óra közötti időt célszerű pihenéssel tölteni, amit az aktuális időjárástól függően 2-3 részletben szoktam megvalósítani. Vitorláson ilyenkor az autopilot tartja a hajót irányban és menetben, evezős hajón viszont már igen más a helyzet, hiszen az alvásidőben sodródó hajó eközben amellett, hogy métereket liftezik fel és le, minden a hajó előtt és alatt megtörő hullámtól erőteljesen megdől szél alá, majd vissza. Az embernek szabályosan ki kell ékelnie magát, hogy össze ne törje magát az intenzíven mozgó hajó belsejében. Természetesen ilyen körülmények között teljesen nem tud kikapcsolni a szervezet és mondhatni az ember fél szeme mindig nyitva van. Ugrásra készen, hiszen bármikor adódhat egy nem várt helyzet, ahol ismét le kell adni a száz százalékos energiát.
Hajóútvonalban a húszperces alapszabályt célszerű követni, vagyis sose szabad húsz percnél egyszerre többet tartózkodni a kabinban a legutóbbi körülnézés óta. Jellemzően ez az idő az, ami alatt veszélyesen közel kerülhet egy a horizonton feltűnő teherhajó, de még elkerülhető a baj.
Egy mondattal kifejezve, regenerálódni elengedhetetlen, ám klasszikus 6-8 órás mély alvás csak a parton képzelhető el.

Hogyan történik a navigálás?

A navigáció elsődlegesen az áramlás és széltérkép alapján megszerkesztett útvonalat követi egy GPS Chartplotteren. Ugyanakkor a fedélzeten találhatóak papír térképek és hagyományos navigációs eszközök is.

Mi biztosítja a hajón a szükséges energiát?

Az energia ellátást napelem biztosítja, ami egy töltésszabályzón keresztül tölti fel a zselés akkumulátort, ami így folyamatosan ellátja energiával a hajó fogyasztóit.

Hogyan történik a kommunikáció az út alatt?

Műholdas telefonon keresztül, (Iridium és/vagy Inmarsat).

Share this article with friends

Similar Articles

Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész

Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész

Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész A 2012-es transzatlanti kenuzás és a tervezett 2015-ös óceán átevező verseny kapcsán. 2013. Február Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Magyarországon ez

Read More