Riport Rakonczay Gáborral, 6. rész |

Rakonczay Gábor Guinness díjas magyar hajós hivatalos honlapja

HÍREK / BLOG

Riport Rakonczay Gáborral, 6. rész

📁 riport 🕔10.augusztus 2013
Riport Rakonczay Gáborral, 6. rész

Riport Rakonczay Gáborral, 6. rész

A 2012-es transzatlanti kenuzás és a tervezett 2015-ös óceán átevező verseny kapcsán. 2013. Február

Egy ennyire hosszú út után, lehet e és ha igen mennyire nehéz a visszatérés a szárazföldi életbe?

Meglehetősen komoly kihívás. Talán épp akkora, mint egy kis hajón önszántunkból hónapokra elhagyni a civilizált világunkat. A legnagyobb veszélyt sok extrém helyzetet megélt embernél ott látom, hogy ha a kikötés után nem figyelünk kellőképp önmagunkra, akkor kialakulhat az a téves elképzelésünk, hogy egy óceáni vihar küzdelme sokkalta valóságosabb dolog, mint a biztonságos szárazföldi életünk. Ugyebár ha ott hibázunk túl sem éljük azt, ezzel szemben itthon nem ennyire szélsőséges a helyzet, a világunk úgy van felépítve, hogy ritkán vagyunk tömény életveszélyes helyzetben. Ugyanakkor itt a szárazföldön is megy az életünkből a visszaszámlálás és itt is minden egyes napot a súlyának megfelelő fontosságával kellene élnünk. Csak míg az óceánon rendszerint meglehetősen hamar érkezik döntéseink és cselekedeteink után a visszajelzés, itt a szárazföldön ez sokkal lassabban és később történik. Így könnyűszerrel megfeledkezünk arról is, hogy a jelen pillanat milyen szinten hat ki az egész további életutunkra. Főleg úgy, hogy a mai civilizált világunk erről minden eszközzel megpróbálja elvonni a figyelmünket. Ez, mint egy erős hasadék lép fel a szárazföldi emberek és a szárazföldre visszatért egyén között. Ami felett vagy rögtön elkezdjük építeni a hidunkat vagy a kezdeti távolság hamarosan áthidalhatatlan szakadékká szélesedik.
A talán második nagy nehézség, hogy az óceán végtelenül tiszta és egyenes. Sose akar minket becsapni és bizony sosincs hátsó és törtető szándéka. (Ha vihar van, akkor vihar van és ha szélcsend van akkor szélcsend van, nincs ezzel semmi mögöttes szándéka, csak hozza önmagát.) Ezt az ember odakinn hajlamos hamar megszokni, amiből kikötés után egyből problémák egész sora tud elindulni. Hiszen a civilizációnk egyik markáns összetevője az említett tisztaság ellenkezője.

Ahol hajózott, milyen az átlagos időjárás és a tengerállapot?

Az Atlanti-óceán kelet-nyugat irányú áthajózására a téli hónapok a legmegfelelőbbek, akkor kellőképpen stabil az időjárás, és még egy ilyen lassú eszközzel is áthajózható az óceán, mielőtt a Karib térségben megkezdődne a hurrikán szezon. A tengerállapot jellemzően Beaufort 4-6 közötti és a hideg Kanári-áramlással, majd a meleg és jóval erősebb Észak-Egyenlítői-áramlással lehet nyugat felé hajózni.

Veszélyes állatok, cápa, bálna?

Az örök kérdés, ha valaki hajózik…
Ám a filmekkel ellentétben, a cápa odakinn egy rendkívül óvatos és kíváncsi élőlény, a Hollywood által sugallt vérszomjából én semmit sem láttam. Az egyik legemlékezetesebb cápás kalandom, amikor Brazília felé menet az egyenlítői szélcsendben vesztegelt a vitorlásunk és a hajó körül kíváncsiskodó cápát negyven percen át etettem házikolbásszal.
A bálna már jelenthet nagyobb veszélyt a hajóra, de leginkább éjjel a felszínen alvó bálnával való ütközés miatt. Fokváros előtt volt egy hajnali szükséges irányváltás, mikor a hajó előtti békésen haladó bálna észre sem vette, hogy teljes vitorlázattal majdnem neki rohantam. Amúgy, ezek a fenséges élőlényekre is inkább az óvatosság és a kíváncsiság a jellemző.

Share this article with friends

Similar Articles

Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész

Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész

Riport Rakonczay Gáborral, 1. rész A 2012-es transzatlanti kenuzás és a tervezett 2015-ös óceán átevező verseny kapcsán. 2013. Február Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Magyarországon ez

Read More