Expedíciók

Magyarország átfutása a Magyar Sport Napja alkalmából

734 km

7 nap alatt

Az ország legkeletibb pontjától az ország legnyugatibb pontjáig, futva. Összesen egy kerékpáros kísérettel és frissítéssel. A futás célja, hogy felhívja a rendszeres mozgás fontosságára a figyelmet a Magyar Sport Napja alkalmából.

Útközben válunk azzá, aki a célt elérni képes

Útvonal

Adatok

Az útról röviden

Magyarország kelet-nyugat irányú átfutása, aminek elsődleges célja, hogy felhívja a sport és a mozgás fontosságára a figyelmet, a Magyar Sport Napja alkalmából. A projekt keretén belül Rakonczay Gábor 7 nap alatt 734 kilométert futott az ország legkeletibb pontjától a legnyugatibb településig, összesen 10 megyén és 111 településen keresztül. Az eseményhez, sport egyesületek, polgármesterek és a hazai futó közösség számos ismert alakja csatlakozott, pár kilométer közös futásra.

Az egy hetes sportesemény meglehetősen minimál filozófiát követett, mivel a frissítést Vámos Nóra segítette egyetlen kerékpárral, vagyis az összes felszerelés elfért a kerékpáros táskában.

Gábornak ez volt a második ország átfutása. 2019-ben Ötvös Ádám barátjával 681 kilométert futott 8,5 nap alatt. Akkor naponta egy általános iskolában megálltak és népszerűsítették a rendszeres mozgást, majd a gyerekekkel körül futották az iskolát, mielőtt tovább indulnak volna.

Képek az expedícióról

hu_HU
0
    0
    A kosaram
    A kosarad üres